Puppykennismaking

Het is verstandig om uw pup al vroeg te laten wennen aan de handelingen en geluiden in de trimsalon. Daarom kunt u altijd een afspraak maken voor een puppykennismaking. Pups zijn welkom nadat ze alle entingen hebben gehad. De puppykennismaking is gratis. Wat houdt een puppy kennismaking in:

  • We laten geluiden horen die voorkomen in de trimsalon zoals: föhn en tondeuse
  • U krijgt advies over de vachtverzorging en tips voor handelingen die u thuis kunt oefenen
  • De tandjes worden bekeken
  • Er wordt naar de nagels gekeken en geknipt als dat nodig is
  • De voetzooltjes worden gecontroleerd
  • Er wordt naar de oortjes gekeken
  • Wanneer het nodig is wordt het haar voor de oogjes weggeknipt

Plukken

Het plukken van honden doen we niet meer.


Scheren

De vacht wordt ingekort met behulp van een tondeuse. De lengte wordt bepaalt door de scheerkop die op de tondeuse zit. Dit gaat van 3 mm t/m 1 cm.

 

Knippen / inkorten

De vacht wordt ingekort met behulp van een rechte schaar of effileerschaar dat is afhankelijk van het type vacht. De lengte kan zelf bepaald worden.

 

Ontwollen

Vaak wordt hier de was en blaasmethode voor gebruikt. De hond wordt eerst goed in het sop gezet en daarna goed uitgespoeld. Met behulp van een waterblazer wordt de losse onderwol uit de vacht geblazen. Hierbij wordt de rui niet gestimuleerd en beschadigd de vacht niet. Dat scheelt veel haar in huis. Vooral in de rui periodes. Wanneer nodig wordt er nog een kammetje door de vacht gehaald om de laatste loszittende haren te verwijderen.

 

Ontklitten

In elkaar gedraaide haren of kleine wol klitjes kunnen vaak nog wel worden uitgeborsteld of worden behandeld met een klitten kam. Deze snijdt de klit doormidden waardoor het makkelijker is uit te borstelen. Wanneer de vacht volledig is vervilt tot op de huid is er maar één oplossing die niet pijnlijk is. Het kort scheren van de vacht.

 

Tussen beurt

De hond wordt '' opgeknapt''. Hierbij worden de haren bij de voetjes en oogjes ingekort. De hond wordt gewassen en geföhnd, de nagels worden geknipt en de oren worden uitgeplukt. (Er wordt verder niets van de vacht ingekort)

 

Wassen & Föhnen

Wanneer de hond vies is of niet lekker ruikt kunt u de hond laten wassen en föhnen. De vacht wordt gewassen met speciale shampoo. Voor iedere vacht is er een shampoo. Na het wassen wordt de vacht gedroogd met de handdoek, waterblazer en / of handföhn. 

 

Borstelen & kammen

Borstelen en kammen is de basis van de vacht verzorging. Vaak gebeurt dit te weinig of wordt er verkeerd geborsteld waardoor er alsnog klitten ontstaan. Het borstelen gebeurt in laagjes. Je legt de vacht open en borstelt laagje voor laagje verder. Dit is om de losse haren te verwijderen of om parasieten op te sporen. De kam wordt als laatste gebruikt om te controleren of er geen knopen meer in zitten.

 

Vlooien & teken

Dit zijn de meest voorkomende parasieten die we tegenkomen in de trimsalon. De meeste honden zijn goed beschermd. Wanneer ik onder de behandeling vlooien vind, meld ik dat altijd meteen. Zo heeft u tijd om thuis al wat actie te ondernemen. De hond wordt dan gewassen met anti-vlooien shampoo. Wanneer er teken worden gevonden worden deze verwijderd.

Let op! Wanneer de hond vlooiendruppels krijgt heeft het geen zin om die net voor een trimbehandeling aan te brengen. Met het wassen wordt een groot deel van het anti-vlooien middel verwijderd. Heeft u dit wel gedaan. Geef dan niet meteen na de trimbehandeling een nieuw pipetje, dan kunt u namelijk de hond een overdosis geven.