Voorbereiding

Natuurlijk hebben we het beste voor met de honden en doen we er alles aan om het voor de hond zo fijn mogelijk te maken.

Toch wordt een bezoek aan de trimsalon door de meeste honden als NIET LEUK ervaren. Om het toch zo comfortabel mogelijk te maken voor de hond en voor mij staan hieronder wat puntjes die handig zijn om te weten.

 

 

  • Begin van pup af aan al zo vroeg mogelijk met het zelf borstelen, kammen, wassen en föhnen. Ook het aanraken van de voetzooltjes, optillen van de pootjes en nakijken van de oren en tanden zijn handelingen die makkelijker verlopen wanneer ze eraan gewend zijn.
  • Probeer uw hond zo droog mogelijk naar de trimsalon te brengen. Een natte vacht is moeilijker te behandelen.
  • Laat uw hond voordat u naar de trimsalon komt goed uit. De hond is meestal een paar uur in de trimsalon en kan daar zijn behoefte niet doen.
  • Breng uw hond nooit met volle maag naar de trimsalon. Ook niet veel laten drinken van te voren.
  • Breng de hond aangelijnd naar de trimsalon. Het kan zijn dat er andere honden aanwezig zijn in de salon die niet zo goed samen kunnen met andere honden.
  • Wanneer er bijzonderheden zijn zoals, loopsheid, medische punten, agressie of angst zou ik het fijn vinden wanneer dit voor  de behandeling wordt vermeld.  

Bent u verhinderd?

Wanneer u erachter komt dat de afspraak niet door kan gaan. Graag uiterlijk 24 uur voor de afspraak afzeggen. Vanaf 20 minuten te laat dan zal er een nieuwe afspraak gemaakt moeten worden.